Cestoviny obľubujeme nielen pre rýchlu, jednoduchú prípravu, ale aj pre skvelú chuť univerzálnosť a možnosť kombinácie prakticky s hocijakým dochucovadlom, prílohou či omáčkou. Pre vyznávačov fitness, ale aj pre bielovín chtivých maškrtníkov prinášame recept na skvelé a výživné proteínové cestoviny s boloňskou omáčkou

Na prípravu potrebujeme (2 porcie):

1ks cibuľa
3 strúčiky cesnak
2 ks mrkva
3 ks paradajky
olivový olej
300 g mleté mäso
petržlenová vňať
čerstvá bazalka
300 ml domáci paradajkový pretlak
150 ml vývar
himalájska soľ
mleté čierne korenie
1 bal proteinové (fazuľové) špagety

Poleva:

zelená a biela špargľa 2 strúčiky cesnaku himalájska soľ

Postup:

Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme.  Mrkvu očistíme a nastrúhame, paradajky nakrájame na 0,5 cm kúsky. Vo väčšom hrnci osmažíme cibuľu a cesnak,  pridáme zeleninu a za stáleho miešania 5 minút podusíme. Pridáme mleté mäso a petržlenovú vňať, soľ, korenie a bazalku opäť podusíme. Pridáme paradajkový pretlak a vývar a varíme, pokiaľ sa nám tekutina nezredukuje.  Špagety uvaríme podľa návodu na obale, zlejeme a podávame s omáčkou.
Pre prípravu opolevy Špargľu ošúpeme a odkrojíme konce, nakrájame na kúsky a spolu s očisteným cesnakom dáme do hrnca. Zalejeme vodou tak, aby bola špargľa zaliata, osolíme, a prípadne dochutíme korením. Varíme kým špargľa nie je mäkká. Rozmixujeme do hladka. Pre zjemnenie chuti môžme na záver pridať mandľovú, alebo kokosovú smotanu.

...Dobrú chuť