Srvátkový hydrolyzát je proteín, ktorý má predtrávenú enzymatickú formu, aby sa čo najrýchlejšie a v čo najväčšom rozsahu dokázal vstrebať. Jeho výroba pozostáva z procesu hydrolýzy. Hydrolýza odstránením alergénov dokáže zredukovať alergické reťazce ktoré sa nachádzajú v samotnej srvátke a mliečnom proteíne. Obsahuje od 80 do 90 % bielkovín. Hydrolyzovaný srvátkový proteín je jednoznačne najkvalitnejším proteínom, jeho cena je značne vyššia. Používa sa v dojčenskej výžive, v športových doplnkoch a medicínskych výživových doplnkoch. Využíva sa hlavne na rýchle naberanie svalovej hmoty, nakoľko je najlepšie tráviteľný. Doporučuje sa užívať v období diét, naberania svalovej hmoty alebo ako rýchly zdroj bielkovín kedykoľvek počas dňa alebo pred a po tréningu.